Ciasto:
- 6 jajek,
- 6 czubatych łyżek cukru,
- 6 czubatych łyżek mąki.
Białka ubic, dodać cukier i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku i 3 łyżki gorącej wody, ciągle ubijając. Wymieszać delikatnie z mąką.
Na wysmarowaną i posypana maka krupczatką blachę wyłożyć mase i piec.
Na wystudzony biszkopt wylać masę (przepis niżej) i wstawić do lodówki.
Masa na ptasie mleczko:
2 galaretki ugotować i ostudzić.
1/2 litra śmietany kremówki ubić i wymieszać z tężejącą galaretką.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?