Do hal przyjedzie kilkudziesięciu wystawców, dla których kulinaria to prawdziwa pasja. Dodatkowo w ciągu trzech dni targowych odbędą się liczne pokazy.
- W ramach targów MEAT MEETING m.in. na stoisku wystawienniczym Śląskiego Cechu Rzeźników i Wędliniarzy, będą produkowane na żywo tradycyjne wyroby. 3 grudnia zwiedzający będą mieli okazję podejrzeć jak przygotowuje się krupniok śląski, 4 grudnia skosztują żymloka, a w ostatni dzień targowy - tradycyjnej kiełbasy białej - informuje MM Silesię Sebastian Reńca specjalista ds. Public Relations.
Dodatkowo uczestnicy targów uczestniczyć będą w III Mistrzostwach Polski Kelnerów. To kulinarny show, podczas którego będą przygotowywane wariacje kulinarne z polędwicy wołowej z warzywami Oerlemans.
Ponadto, ciekawostkę stanowią pokazy oraz konkursy Śląskiej Grupy Kulinarnej i Klubu Szefów Kuchni, takie jak "Półmisek śląskich specjałów na świątecznym stole" czy "Najpiękniejszy stół okolicznościowy". Atmosferę podgrzewać będą III Finał Kulinarnego Pucharu Śląska Szkół Gastronomicznych, Bieg Kelnerski i pokaz improstylu.
Na specjalistów branży przemysłu mięsnego czekają interesujące konferencje, z udziałem m.in. Witolda Choińskiego, Doroty Kozłowskiej, Tadeusza Sarny i Stanisława Gmitruka.
Targi Przemysłu Mięsnego MEAT MEETING oraz Targi Wyposażenia Hoteli, Gastronomii i Cateringu – HOTEL-GASTRO MEETING zakończą się w sobotę, 5 grudnia o godzinie 16:00.
MMSilesia: Gorące tematy
Zamieszki w Zabrzu i pusty stadion Górnika | Remont ul. Mikołowskiej. Jak tu nie oszaleć?! | Ku przestrodze: Wielka tragedia w Radzionkowie | Niewiarygodne, ale prawdziwe. Drożej na A4! |
Strefa Biznesu: RPP zdecydowała ws. stóp procentowych? Kiedy obniżka?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?